Opskruede elevtal og ligrøveri

LIGRØVERI: Brandbjerg Højskole(BH) har pralet af, at have det højeste antal elever længe, men er der i virkeligheden så mange elever?

Brandbjerg har igennem årene været god til at arve resterne fra lukkede skoler. Og forgældede BH har anvendt millioner af PR-kroner på Google mv for at indfange elever.

Højskolen Østersøen i Aabenrå stoppede aktiviteterne i januar 2020. På Østersøen var der en del elever, som havde tilmeldt sig skolens bæredygtighedslinie.

Da Østersøen stoppede fik eleverne tilbud om at tage til Brandbjerg i stedet for Østersøen. Dermed kunne Brandbjerg(BH) igen høste elever fra en nedlagt skole.

Og det er sket før.

Sidst at BH havde et højt elevtal var da Løgumkloster Højskole lukkede. Dengang overtog BH et lærerpar fra Løgumkloster, samt en flok elever derfra.

BH forsøger at skaffe elever på andre kreative måder. Det er netop blevet muligt at gå på højskole igen selvom man hæver dagpenge, hvis en del forudsætninger er tilstede, og denne ordning har BH været meget offensive i at anvende. Man kunne tro at ordningen simpelthen er designet til at BH.

BH forsøger også at hverve internationale elever, som får støtte via EU og lignende.

Forgældede BH har et gigantisk markedsføringsbudget. Der postes mange penge i google for at indfange eleverne.

Når man er så heldig, at man kan overtage elever fra nedlagte skoler, indfanger EU-elever, indfanger elever via google, bruger nye dagpengeregler, mv og anvender andre gamle Tvindlignende tricks så kan man efterhånden få elevtallet til at ligne noget.

Seriøse veldrevne stabile skoler med en stærk faglig fokus og SKARPROFIL behøver ikke, at anvende alle disse resursekrævende tricks. De får masser af elever med mund-til-øre-metoden, og det er ofte den bedste og billigste PR- og rekrutteringsmekanisme som findes.