Kursusleder var part i sexsag

Omkring 2008 søger Kalø Højskole ny forstander. Carl Nielsen (som nu er kursusleder på Brandbjerg) er formand på Kalø og skal ansætte en ny forstander. En Hr Boel søger jobbet og bliver ansat på Kalø.

Men hvorfor var Boel jobsøgende?

Carl Nielsen(CN) vidste godt, hvorfor Boel var jobsøgende. Ca 52-årige Boel var netop blevet smidt ud af Krogerup fordi han havde et upassende forhold til en purung elev der. Det gjorde ikke noget for Carl og Carl ansatte Boel. Boels kærlige omgang med elever var vidst endda ikke et enestående tilfælde. Og alt det gossip var åbne hemmeligheder som alle i højskoleworld vidste alt om.

Carl gjorde sig selv til part i Boels sexsager, og skulle tage stilling til om Boel hørte hjemme på en højskole med de sexsager i bagagen. Boel blev en fejlansættelse begået af Carl.

CN burde aldrig have ansat Boel. Det gik heller ikke. Også på Kalø måtte Boel snart trække sig, og det måtte Carl også. I 2010 afholdt CN et europæisk mesterskab i dans på Kalø, og samme aften havde CN hyret et meget dyrt og stort orkester, som blev flyet ind fra Stockholm. Det hele var meget bekosteligt for den lille skole, som Carl efterlod konkurstruet efter den sommer. De gamle græsrødder på Kalø smed Carl på porten. Carl og Boels nye verdenskoncepter blev sløjfet og rullet tilbage. Og et mere danskorienteret koncept reddede den lille skole.

Carl var nu hjemløs ifht hans kursus, men fandt så Brandbjerg som ville gøre alt for at få nye kurser mv indenfor. På det tidspunkt vidste Brandbjerg nok ikke at Carl er en dyr herrer, og hver gang Carl tjener 1 krone så kan han bruge 2 til. At have selvglade Carl indenfor døren på Brandbjerg har derfor økonomisk ikke altid været en indiskutabel succes. Og Carl har lånt højskolens bygninger stort set gratis fx til private nytårsarrangementer, hvilket også slider på skolen. Carl er dyr i drift og måske skal BH overveje at stoppe samarbejdet med selvfede Carl så kurser der kan tjenes ordentlige penge på kan komme til.

https://www.tv2ostjylland.dk/ostjylland/ny-forstander-sexanklaget