Unødvendigt telt har kostet en halv million kroner

Danseugen bruger et telt, som op igennem årene samlet nok har kostet den stærkt forgældede skandaleskole en halv million kroner

Danseugen hører slet ikke hjemme på en klima- og bæredygtighedsskole, lav en klimafestival i stedet for i den uge.

Hver sommer lejer Brandbjerg et stort partytelt til danseugen. Det koster nok dkr 30-50000 om året og danseugen er afviklet ca 10 gange, så det bliver en halv million.

De senere år har vejret været klamt og koldt i danseugen, så det er faktisk ikke særlig sjovt at danse i teltet, man kunne ligesågodt være i den store gymnastiksal.

Tidligere var danselejren på en højskole, som ingen stor sal havde, derfor var der behov for teltet, men på BH er der jo en sal, så det er helt unødvendigt med et dansetelt.

Da danselejren flyttede ned til Brandbjerg tog man teltet med sig, dog uden at der egentlig var det store behov, udover at det da er en sjov sommerting. Der er bare ikke råd til den slags på BH, og BH skal naturligvis først og fremmest anvende sine midler på de lange elever og fokusere på uddannelse af lange elever, ikke på ultrakorte elever som mest kommer for at feste igennem.

Skolen er Danmarks mest forgældede højskole, og var jo konkurstruet i foråret 2020, så er det jo vanvittigt at en danseuge misbruger skolens penge på den måde.

Der er slet ikke behov for det dyre telt, og det har der aldrig været og nogengange har det været alt for koldt og klamt. Danseugens ledelse kunne ikke tænke nyt da man af gode grunde(sexhistorier, penge og magtmisbrug) blev smidt ud af den gamle højskole.

Gymnastiksalen er fin til de dansefester og anvendes altid til den afsluttende gallafest i danseugen.

Spar det telt væk, og spar pengene. Brug pengene til at afbetale gæld og brug pengene på at opbygge en skarprofil for de lange elever.

Danseugen hører egentlig heller ikke hjemme på Brandbjerg. Vi er ikke en danse eller idrætshøjskole, vi er en klima og bæredygtighedshøjskole.

I stedet for, at have en dyr danseuge, som bare er fest og ballade så burde BH opbygge en klima-festival med stærk faglig synergi til de lange kurser.

Danse og bevægelse hører hjemme på en idrætshøjskole. Lad os finde en idrætshøjskole til danseugen og så afholde klimafestival i stedet. Det er der bedre synergi og økonomi i.